Escola al dia
Fem Matemàtiques… i molt més!

Les matemàtiques formen part del nostre dia a dia i, per això, a l’escola ens agrada fer propostes a l’alumnat per tal que explorin i desenvolupin les diferents competències relacionades amb aquest àmbit. Els jocs, la lògica, els reptes, els enigmes i les tasques cooperatives són essencials per al seu desenvolupament. Durant aquest curs, hem participat en diferents activitats i concursos relacionats amb les matemàtiques, obtenint uns excel·lents resultats.

Fem Matemàtiques

Durant els mesos d’octubre a gener, l’alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO va resoldre diferents problemes organitzats en equips de treball. D’entre tots, ells, cinc equips es van classificar per a la segona fase, que es va celebrar a la Facultat de Matemàtiques de l’UPC. Va ser una gran jornada en què, a més a més d’una 1a posició a la prova d’equips de 6è de primària, es van obtenir a la prova individual una 1a posició a 1r d’ESO i una 2a posició a 6è de primària.

Els dos alumnes amb posicions destacades, es van classificar per a la Final de Catalunya que va tenir lloc a Montserrat. Durant la jornada, van resoldre diferents problemes i activitats, aconseguint la 1a posició a 6è de primària i a 1r d’ESO. A més a més, el primer d’ells, representarà Catalunya a les Olimpíades Matemàtiques Espanyoles a Burgos a finals de juny.

Copa Cangur

En aquest concurs, l’alumnat ha de resoldre, cooperativament, un seguit de problemes que es proposen. A més a més, el reglament del mateix inclou alguns factors que fan que l’estratègia sigui essencial. Al mes de gener, un equip de l’escola va aconseguir la classificació per a la Final de la VIII Copa Cangur, que va tenir lloc a Montornés. Aquell dia, van superar la semifinal i, a la gran final de Catalunya, van aconseguir la 1a posició amb una brillant remuntada als darrers instants. Aquesta és la segona victòria consecutiva de l’escola en aquest concurs, després de l’èxit aconseguit l’any 2020.

Proves Cangur

Lesproves Cangur són un concurs de resolució de problemes en què hi va participar tot l’alumnat de cicle superior i secundària de l’escola, aconseguint uns excel·lents resultats d0entre els 105.000 alumnes de tota Catalunya que hi van participar. Van obtenir la 1a posició a 6è de primària i a 1r d’ESO van obtenir la 1a i la 6a posició. A més a més, l’alumnat ha aconseguit molt bones puntuacions en tots els cursos i mencions per classificar-se entre el millor 6% de cada curs a 5è de primària (3 alumnes), 6è de primària (6 alumnes), 1r d’ESO (3 alumnes), 2n d’ESO (4 alumnes), 3r d’ESO (2 alumnes) i 4t d’ESO (4 alumnes).

Problemes a l’esprint

Es tracta d’un concurs telemàtic en què alumnat de diferents centres, agrupats en el grup classe, ha de resoldre, en el menor temps possible, un seguit de reptes i problemes matemàtics. Un any més, hi han participat els cursos de cicle superior i secundària, aconseguint la 1a posició en el primer cas i un gran temps en el segon. A l’acte de cloenda al Museu de les Matemàtiques de Cornellà es va fer entrega d’un diploma en reconeixement dels resultats globals.