• 93 354 43 87
  • colsantlluis@xtec.cat
  • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA

Festa de la Tardor i Festa d’Estiu

Jornades d’inici i tancament dels Projectes de treball per al curs escolar.

Es presenten, respectivament, l’àrea temàtica del Projecte Anual, els seus objectius, les diferents experiències, els resultats i les conclusions dels treballs realitzats, a través de presentacions multimèdia i conferències.


Per als alumnes d’Educació Infantil es realitzen activitats relacionades amb la tardor i l’estiu com a centre d’interès.

Festes tradicionals

Carnestoltes. Activitats relacionades amb la tradició que estimulen la creativitat i la interacció amb l’entorn. Confecció de disfresses, participació en la rua i diferents representacions artístiques.

Nadal. La setmana abans de les vacances de Nadal es propicia la realització d’activitats relacionades amb les tradicions. Es fan treballs, representacions i un Concert de Nadales obert a les famílies.

Sant Jordi. Actes acadèmics i activitats amb format de concurs realitzades la setmana del 23 d’abril per motivar i incentivar la creativitat dels alumnes en diferents àmbits: artístic, literari, tecnològic, fotogràfic i culinari. Els alumnes preparen individualment o en petits grups les seves propostes seguint la tradició catalana dels jocs florals i compartint la sensibilitat cultural que es viu a la ciutat en aquestes dates.

Activitats especials amb les famílies

Portes Obertes. Jornada dedicada a les famílies dels alumnes i altres persones interessades en conèixer l’escola i el seu projecte educatiu. Es fa una presentació, una visita guiada a les instal·lacions i a les aules a on els professors i alguns alumnes mostren els treballs i activitats que es realitzen a cada nivell al llarg del curs.

Trobada. Activitat lúdica, de llarga tradició a l’escola, que fomenta la relació de famílies, professors, alumnes i personal no docent en un entorn natural fora de la ciutat. En aquesta jornada els alumnes de cada nivell realitzen un ball relacionat amb el projecte anual de l’escola. També hi ha un espai per a actuacions lliures dels alumnes que hi vulguin participar i es proposen jocs, activitats i competicions per a tots els participants alumnes i famílies.

Activitats culturals

Cantània. Activitat dirigida a alumnes de cinquè de Primària que aplica de forma pràctica els coneixements musicals. Els alumnes preparen al llarg del curs una obra que interpreten en un cor infantil de 400 participants a l’Auditori de Barcelona. Aquest concert està obert a les famílies.

Dansa Ara. Esdeveniment de dansa contemporània organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i adreçat a l’alumnat de cicle inicial d’escoles de Barcelona.
Vol promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants mitjançant la dansa contemporània.
Aquest espectacle està obert a les famílies.

Colònies, estades i viatges

Durant el curs escolar, l’alumnat de primària i secundària realitza diferents sortides de llarga durada.

Les colònies, destinades a l’alumnat de 1r a 4t de primària, amb activitats preparades per conèixer el medi i la natura, les colònies fomenten l’autonomia dels alumnes i el desenvolupament d’activitats en un entorn natural i lúdic.

El camp d’aprenentatge a Tarragona, per l’alumnat de 5è de primària, que viu les seves pròpies colònies i aprofundeix en continguts sobre el llegat romà de la ciutat.

Les estades, programades per als alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO per dur a terme els treballs de síntesi. El treball de síntesi és un conjunt d’activitats concebudes per aplicar els coneixements i habilitats assolides al llarg del curs en els objectius generals de les diferents àrees curriculars.

Els viatges de final d’etapa, per l’alumnat de 6è de primària i 4t d’ESO, on es tanca una etapa i es gaudeix d’una experiència cultural i lúdica especial. L’alumnat de 6è de Primària viatja a València, i l’alumnat de 4t d’ESO a Viena.

Intercanvi amb EUA. Els alumnes de 3er d’ESO del nostre centre duen a terme un programa d’intercanvi amb una escola privada de l’estat de New Mexico (Santa Fe). Un grup d’alumnes del nostre centre van 15 dies al EUA (Santa Fe i New York) a visitar els seus companys de l’escola Santa Fe Preparatory High School.

En el segon estadi del programa d’intercanvi els alumnes de Santa Fe Prep. ens visitaran durant 15 dies per tal de gaudir d’una experiència d’immersió lingüística i cultural a la nostra ciutat.

Comiat 4t d’ESO

Al finalitzar l’etapa educativa dels alumnes a l’escola es fa un acte formal de comiat i un sopar amb participació dels alumnes, famílies, professorat i personal no docent. Es tracta de compartir uns moments per evocar el temps passat a l’escola i encoratjar als alumnes en el seu nou projecte educatiu i vital així com reconèixer la col·laboració de les famílies i la tasca educativa del claustre realitzada amb dedicació i voluntat de servei.

Curs d’Esquí

Des de 3r de primària fins a 4t d’ESO l’escola ofereix als alumnes la possibilitat de conèixer i practicar aquest esport al llarg de cinc dies en un entorn de convivència fora de l’espai escolar. L’activitat inclou classes en grup per nivells de coneixement de la tècnica i temps de pràctica lliure. S’aprofita l’estada per conèixer i gaudir del patrimoni cultural i lúdic d’Andorra amb visites a les diferents poblacions d’interès, Museu de les Valls i Centre termal de Caldea.