• 93 354 43 87
  • colsantlluis@xtec.cat
  • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA
Escola al dia
Collserola ens cuida

Collserola ens cuida

Enguany, amb el lema “El món que volem”, l’escola ha encetat el projecte ApS (Aprenentatge i Servei), amb l’objectiu d’integrar els aspectes cognitius de l’educació amb els actitudinals, i augmentar la cohesió social de l’alumnat.

Els ApS sorgeixen a partir d’una situació de carència, injustícia o dificultat i ens conviden a comprometre’ns en la millora de la qualitat de vida de les persones, també en la de l’entorn i en la millora de la ciutadania. L’escola dissenya activitats per aprendre continguts i es busca alguna acció de servei, la qual és una activitat programada, d’una certa durada i amb un compromís sostingut per part dels participants.

Els nostres ApS  són molts i variats com per exemple: la sensibilització i difusió de persones sense llar, la recollida solidària d’aliments i alimentació saludable, la protecció dels diferents hàbitats i paisatges, entre d’altres.

El nostre primer ApS  ha tingut per nom “Cuidem Collserola, Collserola ens cuida”, i es va plantejar amb l’objectiu d’organitzar una sortida amb l’alumnat i les famílies del centre per a realitzar diverses accions ambientals a l’entorn del Parc Natural de Collserola.

L’alumnat de totes les edats va estar preparant aquesta activitat amb molta il·lusió: enregistrant vídeos, assajant cançons i balls, preparant obsequis per tothom qui va participar… i organitzant diverses activitats que es van portar a terme aquest dia a la sortida. 

 

Així doncs, el passat dissabte 23 d’octubre  va tenir lloc aquest primer  ApS,  al parc de Collserola, principalment al Castell de Torre Baró. Va estar adreçat a tot l’alumnat de l’escola i a les famílies. Van participar prop de 200 persones!
Durant el matí, vam poder gaudir de les diferents activitats preparades. Va venir l’equip de Collserola Paisatge en viu a fer-nos una xerrada molt interessant sobre com podem cuidar el parc i perquè és tan important fer-ho i, seguidament, vam cantar i ballar la cançó que va preparar l’alumnat de l’escola per aquest dia.

 

 

En finalitzar aquestes activitats a la plaça del castell de Torre Baró, ens vam ajuntar en grups i vam poder gaudir d’una caminada per la natura duent a terme diferents tasques relacionades amb la cura i la neteja del parc, com per exemple la recollida de deixalles o la retirada de plantes invasores.
En finalitzar l’activitat, tots els participants van recollir l’obsequi que havia preparat l’alumnat de l’escola i també un plàtan i una ampolla d’aigua que ens havien regalat empreses col·laboradores. 

A més a més, al programa Catakrac de Betevé van parlar del nostre projecte “El món que volem” i de l’activitat realitzada a Collserola. Al final del programa, també van emetre el vídeo que us compartim en aquesta entrada del blog.

La veritat és que va ser una activitat molt gratificant on tots vam quedar molt satisfets i orgullosos de la nostra tasca.  Podem dir que entre tots i totes vam recórrer 27km i vam recollir 38 bosses amb un total de 50kg de deixalles!
Estem segurs i segures que el parc de Collserola sempre ens ho agrairà!
 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *