• 93 354 43 87
  • colsantlluis@xtec.cat
  • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA
Escola al dia
Del medi al Sant Lluís

Del medi al Sant Lluís

El Col·legi Sant Lluís potencia el treball cooperatiu i col·laboratiu de manera transversal en el projecte educatiu de centre. En aquesta entrada al blog, volem explicar un dels projectes on aquesta manera de treballar pren més èmfasi: els projectes de medi social i natural.

Dins d’aquesta àrea, l’alumnat elabora diferents projectes on pot establir noves xarxes de coneixement, partint del seu context més quotidià i atribuint sentit a l’aprenentatge. Tots els projectes s’inicien a partir dels seus coneixements i realitzant dinàmiques com les rutines de pensament podem identificar què sap l’alumnat. A partir d’aquí, es comença a teixir el projecte, tenint en compte també els seus interessos i motivacions.
Durant el projecte, posen en pràctica diverses destreses, que permeten potenciar les diferents intel·ligències múltiples. Un aspecte que cal destacar són les agrupacions de l’alumnat a l’hora de treballar les diferents activitats (reflexions individuals, posades en comú per parelles o grans grups), perquè d’aquesta manera atenem a la diversitat.

Al llarg del curs es desenvolupen un total de sis projectes: tres projectes de medi social i tres de medinatural. Cada un d’ells queda recollit en una carpeta on agrupem tot el que l’alumnat ha après i treballat a l’escola i a casa. A més a més, per concloure el projecte elaborem un producte final on es veuen reflectits els coneixements adquirits, potenciant un aprenentatge més significatiu. Aquesta metodologia ens permet avaluar de manera formativa i continuada atenent a les necessitats de l’alumnat.

Als projectes de medi del Col·legi Sant Lluís vetllem per un aprenentatge inclusiu i plural, posant èmfasi al procés i la seva evolució. Cada persona aprèn d’una manera diferent, i des de l’escola intentem donar resposta a tot l’alumnat a partir de diferents eines, estratègies i metodologies, com per exemple, una de les activitats que realitzem sovint és la creació de vídeos, que ens ajuden a comprendre millor els conceptes treballats a l’aula i dona’ls-hi veu mitjançant la difusió d’aquests.

Finalment us deixem l’enllaç d’una publicació de l’Instagram de l’escola on podeu fer un petit tast del projecte de medi de cicle superior!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *