• 93 354 43 87
  • colsantlluis@xtec.cat
  • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA
Escola al dia
Simfonia Sant Lluís

Simfonia Sant Lluís

L’Educació Musical incideix en el desenvolupament dels nens d’una manera única i insubstituïble. Segons Edgar Willems, “L’educació ben entesa no és sols una preparació per a la vida; és en ella mateixa una manifestació permanent i harmoniosa de la vida. Hauria de ser així per a l’educació musical que apel.la a la majoria de les facultats rectores de l’ésser humà.”

Enguany el projecte anual d’escola gira al voltant de l’àmbit de la Música, ja que aquesta ens dóna un tipus determinat de vivències diferents de les que pot donar qualsevol altre estímul. Creiem en la importància de la música dins l’educació, no sols com àrea del coneixement, sinó també de manera transversal. Nombrosos estudis han analitzat els avantatges que produeix la música en el desenvolupament integral de l’infant i de la seva importància en el procés d’ensenyament-aprenentatge.

Aquest primer trimestre, l’alumnat de primària ha realitzat el projecte Simfonia Sant Lluís, mitjançant el qual ha treballat els gèneres de la música clàssica, el jazz i el rock&roll a través de les diferents intel·ligènies múltiples. En aquest projecte, l’alumnat ha investigat la història i evolució d’aquests gèneres musicals i, després de viure’n un concert en directe de cadascun d’ells, ha representat allò que ha sentit a través de l’art visual, la llengua, l’expressió corporal, el raonament lògico-matemàtic, etc.

Per concloure el projecte i posar en pràctica els aprenentatges realitzats, s’ha dut a terme un taller de loops que ha permés explorar de forma vivencial què és la fusió de gèneres musicals i que els ha ajudat a crear les seves pròpies pistes musicals. El recull dels aprenentatges es genera a través de rutines i destreses de pensament.

La música reforça les habilitats comunicatives, el treball en grup, la creativitat i l’autodisciplina, i la pràctica instrumental augmenta la coordinació, la memòria i el ritme sense oblidar la seva basant alliberadora i terapèutica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *