• 93 354 43 87
  • colsantlluis@xtec.cat
  • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA
Escola al dia
Per una escola més sostenible: la  patrulla verda!

Per una escola més sostenible: la patrulla verda!

Un any més, els patrullers i patrulleres inicien el curs amb les piles ben reciclades i recentment carregades després de l’estiu, amb l’objectiu d’aprendre més sobre la importància de la sostenibilitat ecològica i fer conscienciar i implicar la resta de l’escola.

Des de la “patrulla verda”, la proposta de la nostra escola consisteix a convertir l’alumnat (des de 1r de primària fins a 4t d’ESO) en agents ecològics que es preocupin pel compliment de certes conductes de respecte envers el Medi Ambient a l’escola.

Aquesta iniciativa, que compleix vuit anys, pretén sensibilitzar l’alumnat des del centre educatiu en tasques de conservació mediambientals i, a més, que puguin estendre després aquesta consciència mediambiental a altres àmbits de la seva vida, a la seva pròpia casa, al carrer i a altres llocs on l’alumnat es pugui trobar. Es tracta de crear ciutadans i ciutadanes més competents en tot allò que es relaciona amb el manteniment i la conservació de l’entorn.

D’altra banda, aquest any pretenem ampliar la conscienciació adquirint eines i aplicant programes de control de la qualitat de l’aire a l’escola i, un any més posarem en marxa el programa “embolcalls sostenibles” que tan bons resultats en matèria de reciclatge està aportant fins ara i seguirem cuidant del nostre espai verd de l’escola: l’hort urbà.

L’alumnat, amb la seva xapa identificativa que els acreditarà com a membres patrullers, s’encarregaran de comprovar si els seus companys i companyes i el personal docent realitzen activitats de reciclatge, han deixat els llums apagats o les aixetes ben tancades, així com altres circumstàncies, si les deixalles o els papers s’han recollit correctament, si les papereres estan convenientment identificades, etcètera.

A més, mitjançant activitats lúdiques (compondre la cançó de la patrulla, crear un vídeo noticiari per presentar-se i conscienciar de la importància de la seva tasca, preparar i realitzar una petita obra de teatre per al lliurament dels embolcalls, etc.) fomentem la pertinença, la implicació, la difusió amb objectius d’animar altres companys i companyes a formar-ne part… i a seguir creixent i cuidant el medi ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *