• 93 354 43 87
  • colsantlluis@xtec.cat
  • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA
Escola al dia
La Robòtica educativa

La Robòtica educativa

Enguany a l’escola s’ha seguit introduint la robòtica educativa per permetre als alumnes que entrin en contacte amb les noves tecnologies, a través del maneig d’eines de software i hardware com prototips robòtics o programes especialitzats de programació.

La robòtica educativa és una metodologia que permet facilitar l’aprenentatge i desenvolupar competències pròpies del segle XXI com la resolució de problemes, el treball cooperatiu, la iniciativa i l’autonomia personal. La realització de qualsevol projecte de robòtica implica necessàriament involucrar i integrar de manera directa altres àrees del coneixement, com són: les ciències, les matemàtiques, la tecnologia, l’enginyeria, així com àrees de lingüística i creativitat.

Aquesta metodologia permet la transferència de coneixements d’una disciplina per a resoldre reptes d’una disciplina diferent. Els sistemes de programació que se solen utilitzar gairebé sempre estan basats en icones i no en instruccions escrites, perquè l’aprenentatge sigui més atractiu i intuïtiu. La finalitat és que l’estudiant es familiaritzi amb els dispositius programables, cada vegada més presents en la nostra societat (ordinadors, telèfons mòbils…). Amb aquesta capacitat per entendre com es programen els robots, adquireixen una habilitat que els hi serà molt útil en el seu futur personal i professional. Per aquesta raó, els i les alumnes construeixen i adquireixen un aprenentatge globalitzat des d’una visió holística.

A les classes de robòtica, l’aula es converteix en un laboratori d’exploració i experimentació on els estudiants es pregunten constantment el com i el perquè de les coses en el seu entorn.

Els principals materials que utilitzem a les nostres classes són:  Blue-Bots, LEGO Wedo 2.0 i LEGO Mindstorm, Scratch Jr i Scratch, i plaques controladores MakeyMakey. A més, a curt termini els alumnes també podran disposar d’una eina tecnològica innovadora, el Mergecube, que permet visualitzar i interaccionar amb models i representacions en 3D.

A continuació, us deixem un petit recull d’imatges i vídeos presentant-vos alguns dels projectes que ha realitzat l’alumnat de Primària durant aquest curs.

Alumnat de 5è de Primària programant un piano de 4 notes amb Scratch,
utilitzant
la placa MakeyMakey (Vídeo)

 

Alumnat de 6è de Primària en el seu projecte “Creem el nostre cotxe de carreres”,
utilitzant el sensor ultrasònic. (Vídeo)

 

Alumnat de 2n de Primària programant els seus Blue-Bots.

 

Alumnat de 4t i 6è realitzant un projecte amb LEGO per a crear i programar el seu propi ventilador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *