• 93 354 43 87
  • colsantlluis@xtec.cat
  • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA
Escola al dia
Iniciem un nou any de COSMOS

Iniciem un nou any de COSMOS

A principis del mes d’octubre vam celebrar la primera trobada de COSMOS al poliesportiu. És un esdeveniment molt important per l’escola, ja que s’inaugura un nou curs del projecte Cosmos. Com ja sabeu, aquest divideix tot l’alumnat del centre, des de P4 fins a 4t d’ESO, en tres constel·lacions diferents: Ossos, Linx i Òlibes. En arribar a P4 l’alumnat s’adhereix a una de les constel·lacions fins a acabar la seva escolarització a l’escola.

Aquest projecte permet que l’alumnat, de manera individual, esdevingui responsable per tal d’aconseguir un objectiu grupal. És necessari el treball i la implicació de tots els membres de la constel·lació, per a aconseguir els punts que els poden arribar a portar a la victòria.

Així doncs, tot l’alumnat pot aconseguir punts de diferents maneres, en funció de la seva edat. Però totes guarden relació amb el seu aprenentatge i la vida a l’escola, aprofundint en aspectes essencials com la participació, l’autonomia, l’esforç i la responsabilitat, les quals permeten millorar i incrementar la seva autoestima. A més, l’alumnat de primària i de l’ESO realitzen un Cosmos Challenge una vegada al mes. A cada Cosmos Challenge se’ls proposa un repte cooperatiu diferent i és una ocasió més per a guanyar punts tots plegats, a la vegada que estableixen vincles amb companys i companyes d’altres edats i aprenen els uns dels altres.

Cal tenir present que cada constel·lació està liderada per un Conseller, que és un alumne o alumna de 4t d’ESO que, després d’una campanya electoral i unes votacions entre tots els membres de la seva constel·lació, esdevé el més triat. La tasca del Conseller és fonamental, ja que és la imatge i la veu del seu equip. També, cada classe escull un representant de cada constel·lació, els quals anomenem caps.

Al llarg del curs i de manera quinzenal també es duen a terme diferents Consells de Cosmos, on els caps de constel·lació i els consellers es reuneixen, per tal de sumar els punts obtinguts darrerament. Això permet crear un moment de trobada entre tots els representats, per tal d’intercanviar idees, propostes i informació. La qual cosa possibilita mantenir els marcadors actualitzats i esdevenir conscients de la feina feta i de la que queda per fer. Tanmateix, hi ha dos moments destacats al curs on es duu a terme un recompte parcial i un el darrer mes de curs on es descobreix el guanyador final. La constel·lació guanyadora de cada recompte adquireix la responsabilitat i l’honor de dirigir, organitzar, supervisar i dissenyar una tasca relacionada amb el dia a dia a l’escola i les seves celebracions. També, després del gran esforç realitzat, es veuen recompensats amb una festa, on grans i petits es troben i estableixen nous aprenentatges i vincles. A més, la constel·lació guanyadora a final de curs aconsegueix una estrella a la xapa del curs vinent, per tal de poder visibilitzar i esdevenir conscients del seu esforç i treball en equip.

Com ja us hauran ensenyat, el passat dijous dia 3 d’octubre, al poliesportiu, l’alumnat de l’escola va rebre la nova xapa de la seva constel·lació. A més, es va assignar una constel·lació al nou alumnat del centre i als infants de P4. Va ser un moment molt emotiu on tots van rebre una gran benvinguda.

Aquesta setmana, les alumnes i els alumnes de 4t d’ESO han presentat les seves candidatures per esdevenir consellers de la seva constel·lació. Després d’unes votacions molt igualades hem conegut el nom dels nous representants dels Linxs, els Ossos i les Òlibes. Com ja sabeu, a partir d’ara ja podeu guanyar punts per a la vostra constel·lació.

Molts ànims i bona sort a tothom!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *