• 93 354 43 87
  • colsantlluis@xtec.cat
  • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA
Escola al dia
COSMOS s’adapta i es reinventa

COSMOS s’adapta i es reinventa

Aquest any, per descomptat, seguim amb el projecte d’escola COSMOS. Tot i que, a causa de la situació COVID-19, Cosmos s’ha hagut de reinventar, l’objectiu continua sent el mateix: potenciar en l’alumnat l’autonomia, la participació, l’esforç i la responsabilitat, de manera engrescadora i motivadora. És així com ara, sota el paraigua de #FemCréixerCosmos, seguim aprenent i gaudint del treball en equip i de l’empoderament que proporciona a l’alumnat aquesta iniciativa. 

La primera novetat d’aquest curs ha estat la incorporació de l’alumnat de P3 al projecte. D’aquesta manera, ja des del primer curs escolar es fa partícip a tot l’alumnat de l’escola, fent entrega als més petits del centre de la seva xapa d’una de les tres constel·lacions (Óssos, Linx i Òlibes), de la qual formaran part durant tota l’etapa escolar. Les Marietes ja poden començar a sumar punts!
Per adaptar-nos a aquesta nova situació, aquest any tenim una gran novetat: la creació del canal televisiu “CosmosChannel, que dinamitza algunes de les activitats Cosmos i aporta el dinamisme i l’esperit
d’innovació
inherents a Cosmos. Mitjançant aquest canal els presentadors i presentadores del programa fan arribar els CosmosChallenge a l’alumnat, on participa tot l’alumnat de l’escola, des d’infantil fins a l’ESO.

En els CosmosChallenge d’aquest curs, fins al moment, l’alumnat ha creat un eslògan per la seva constel·lació, ha realitzat un Kahoot sobre la Cosmos Magazine i ha construït futbolins, laberints, torres… i les mascotes de les constel·lacions. Reptes que han fet que s’ho passin d’allò més bé, fent pinya, creant vincle, vivint noves experiències grupals que segueixen enfortint les relacions i que, sobretot, els fa estar més motivats que mai amb aquesta reinvenció de Cosmos.
Una altra novetat són les diferents Missions, que es fan un cop al mes i són proposades pels consellers de les 3 constel·lacions. A diferència del CosmosChallenge, entre totes les constel·lacions cooperen per assolir un objectiu comú, com per exemple, la creació de la CosmosMagazine. Amb aquestes activitats, Cosmos està més present en el dia a dia de l’alumnat.

A més a més, dins el seu grup classe, l’alumnat segueix sumant punts a la seva constel·lació. Punts que va guanyant dia a dia sota els ítems de responsabilitat, esforç, participació i autonomia.
És per tot això, que estem convençuts/des que ens espera un curs #MésCosmosquemai i l’alumnat està preparat per assumir tots els reptes i metes que se’ls proposi amb l’objectiu de #FercrèixerCosmos i a la vegada #Fercrèixerl’escola!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *