• 93 354 43 87
  • colsantlluis@xtec.cat
  • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA
Escola al dia
Els grups internivells

Els grups internivells

Aquest any, per adaptar-nos a la situació actual, hem apostat per la creació de grups internivells, que consisteix a barrejar alumnat de dos nivells educatius consecutius en una mateixa aula; compartint, d’aquesta manera, espai i aprenentatges.
Un cop iniciat el treball amb aquesta metodologia, l’objectiu principal de l’equip de mestres ha estat seguir vetllant per crear, com fins al moment, un bon ambient a l’aula, respectant els ritmes d’aprenentatge i prioritzant la salut de l’alumnat.

Des de la perspectiva sociocultural, la contribució més important al desenvolupament cognitiu individual prové de la societat i, per tant, de la interacció amb els altres. Els grups internivells creen a l’aula un ambient més realista, ja que aquesta barreja d’edats s’acosta més a la diversitat que trobem a la societat. Alhora, també fomenta l’autonomia, la integració de les diferents opinions i sabers, la convivència i la integració del currículum, on els aprenentatges competencials estan organitzats per cicles. D’aquesta manera, els grups mixtos són una organització que enriqueix l’aprenentatge entre infants i fomenta la cooperació entre ells i elles.

Des dels primers dies vam anar observant entre l’alumnat actituds de col·laboració, els infants s’ajudaven mútuament, entre iguals i també els més grans als més petits. Entre els més grans també vam observar una actitud de responsabilitat creixent envers els petits, de voler demostrar el seu potencial i donar exemple. Tot plegat ha ajudat molt a crear els nous vincles que s’han establert i, en conseqüència, el sentiment de pertinença a aquest nou grup que ara ja senten com a propi.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *