• 93 354 43 87
  • colsantlluis@xtec.cat
  • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA
Escola al dia
Ens convertim en científics!

Ens convertim en científics!

Aquestes darreres setmanes els Lleons estem coneixent una mica més com és l’univers. Això ens ha portat a generar-nos certs dubtes que hem intentat resoldre mitjançant diferents experiments.

El primer consistia a descobrir com és la superfície lunar. Per això vam recrear la seva superfície i vam utilitzar diferents peces esfèriques que simulaven meteorits. Vam fer diferents provatures, comprovant quines conseqüències podia tenir en la superfície lunar l’impacte de meteorits de diferents mides, amb diferents trajectòries i a diferents velocitats. A més, per tal de conèixer una mica més la pràctica dels científics, els mateixos alumnes van documentar l’experiment, tot fent fotografies del procés i el resultat de les seves accions.

El segon va sorgir després de presentar els diferents planetes que formen el sistema solar. Ens vam qüestionar si seria possible trobar vida a altres planetes. Per això vam intentar esbrinar quines condicions són necessàries per a què hi hagi vida com la de la Terra. Primer vam fer una pluja d’idees, tot elaborant una sèrie d’hipòtesis. Després, vam decidir posar llenties en tres recipients diferents amb cotó. Un d’ells era opac i no rebia la llum del dia. Un altre ha estat al costat de la finestra. I el darrer, a més d’estar al costat de la finestra, estava humit amb aigua i l’hem anat regant dia rere dia. Després d’observar els tres recipients durant 10 dies hem pogut comprovar que només ha sortit una planta a l’últim got. Això ens ha permès comprovar les nostres hipòtesis i refusa aquelles que no eren certes. Finalment, hem arribat a la conclusió que es necessita aigua, llum del sol i, depenent el tipus d’ésser viu, també oxigen.

Ha sigut molt interessant i ens ha agradat molt poder descobrir noves coses de l’univers, ja que és un tema que ens encanta i que ens desperta moltes preguntes.

1 thought on “Ens convertim en científics!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *