• 93 354 43 87
  • colsantlluis@xtec.cat
  • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA
Escola al dia
6è recull espores de xampinyó

6è recull espores de xampinyó

L’alumnat de 6è de primària va provar de recollir les espores d’uns xampinyons, per continuar amb l’estudi de la reproducció dels éssers vius.

Van col·locar els bolets en una làmina foradada, a sobre d’una safata amb aigua. Van elaborar una hipotesi sobre què passaria en unes hores. I al dia següent van poder veure de més a prop la reproducció asexual dels fongs a través de les espores.

Després van poder observar les làmines del bolet, que estan sota el seu barret, i també el peu del mateix Fins i tot alguns van utilitzar el xampinyó, que estava marronós, per pintar el dibuix de l’experiment que havien fet, art i ciència en un!

1 thought on “6è recull espores de xampinyó

    • Author gravatar

      En aquesta sessió vam aprendre, de ben a prop, la reproducció asexual dels fongs a través de les espores. Al dia següent d’haver posat els fongs als forats de les cartulines, es van quedar les espores envoltant-les. Finalment, com no teníen terra, es van quedar una mica marcits…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *