• 93 354 43 87
 • colsantlluis@xtec.cat
 • C/ Arítjols, 12-14 / 08016 - BARCELONA
Escola al dia
6è i les plantes fanerògames

6è i les plantes fanerògames

L’alumnat de 6è de Primària està estudiant la reproducció dels éssers vius. A classe d’experimentació han observat, amb mirada científica, l’interior d’un tomàquet i d’una poma, han dibuixat amb exactitud allò que han vist, i han explicat perquè aquells fruits han sortit d’una planta fanerògama.

Si voleu, també us ho poden explicar als comentaris d’aquesta entrada, només ho heu de demanar.

9 thoughts on “6è i les plantes fanerògames

  • Author gravatar

   Em va encantar fer aquesta activitat, a l’hora d’aprendre com les plantes es poden reproduir asexualment i sexualment.
   També aprendre sobre les plantes fanerògames i criptògames.

  • Author gravatar

   Em va agradar molt fer aquesta activitat perquè mentre dibuixavem també apreniem molt, com que tot allò és un cicle, la planta creix i si és fanerògama té flors, i gràcies al vent o insectes com l’abella es pol•linitza, el pol•len entra a l’estigma, després a l’estil i entra a l’òvul i es fecunda, es forma el fruit i surt el seu fruit amb les llavors. Quan es dispersen les llavors, germinen i neix una nova planta i així tota l’estona!

  • Author gravatar

   Va ser molt divertit fer aquesta activitat, ja que estem estudiant aquest tema a medi. És molt interesant aprendre que les plantes es poden reproduir asexual i sexualment i que les plantes amb flor es diuen fanerògames.

  • Author gravatar

   Em va agradar molt aquesta activitat,i vaig aprendre molt , era una cosa mes apresa.

   ara ja se que per la reproduccio sexual de les plantes fanagoremes son necessitaries les flors.

   la flor conte els organs reproductors …

  • Author gravatar

   L´activitat ha estat divertida i he après molt, distingint on són les llavors, les quals surten d´unes plantes fanerògames que són les que fan flor i es reprodueixen sexualment.

  • Author gravatar

   Ha sigut molt interessant aprendre tot sobre els fruits, les plantes, les llavors i un munt de coses més. Hem vist una poma i un tomàquet per dins i a més hem repartit els trossos i els hem menjat!!! El fruit surt d’una planta fanerògama que vol dir que té flor, m’ha cridat l’atenció que la flor tot i que és petita té moltes parts diferents!!!, les flors tenen característiques i una és que tenen colors vistosos perquè un insecte la pol·linitzi. L’activitat ha estat molt bé i hem après moltes coses!!!

  • Author gravatar

   Vaig aprendre moltes coses molt interessants.Va ser molt divertit aprendre com les plantes fanerògames es reprodueixen sexualment, que l’òrgan femení de les plantes són els òvuls i que el masculí és el pol·len… Em va agradar molt i va ser molt divertit.?

  • Author gravatar

   Doncs si,estem visualitzant una poma i un tomàquet per dins. Però estem estudiant les plantes fanerògames.El pol•len passa per el pistil i,llavors, es fecunda i és quan el fruit es comença a formar.

  • Author gravatar

   L’activitat ha estat molt curiosa perquè vam veure les diferents parts internes de la poma i el tomàquet. Hem après que les plantes amb flor s’anomenen fanerògames i tenen reproducció sexual. La formació del fruit es produeix després de la fecundació, la flor es marceix i l’ovari augmenta el volum fins a convertir-se en fruit i dins el fruit hi ha la llavor. Per cert, algú se les va menjar…..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *